Zoom Lessen

Uit onderzoek is gebleken dat studenten Online opleidingen niet afmaken doordat er geen contact is met de leraar en met medestudenten. Ze voelen dat ze een Digitaal Zwart Gat worden ingegooid en dat ze nergens terecht kunnen met vragen, opmerkingen, twijfels. Kortom alle dingen die in een normale lessituatie wel kunnen.
  Om dit te voorkomen heeft de STHEAN ervoor gekozen haar curriculum aan te bieden in de vorm van  Blended Learning, d.w.z. een leervorm waarbij het lesmateriaal dat Online bestudeerd wordt later in een Virtueel Leslokaal met de leraar en medestudenten geoefend wordt.

                                                                               

Wat is dat voor een ´blend´ die de STHEAN gebruikt? De meerdere manieren waarop de STHEAN student het materiaal in zich opneemt, zijn:
       1. Online video´s op de website (een module heeft gemiddeld 25 video lessen)
       2. Online toetsen (per videoles die bekeken is) op de website
       3. Online opdrachten
       4. Zoom Lessen met de leraar en medestudenten
Een studentengemeenschap is gecreëerd door:
       1. een besloten facebook groep
       2. een persoonlijk profiel met bijbehorende tijdlijn die door de student zelf vormgegeven kunnen worden (achtergrond foto, etc.)
Het Zoom Virtuele Leslokaal
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is het Zoom Virtuele Leslokaal uitermate geschikt voor het samen bespreken van therapeutisch evolutionair astrologische concepten en het samen oefenen van duidingsvaardigheden. De redenen hiervoor zijn:
       1. het contact tussen de leraar en de student is één-op-één doordat de student zich niet in een groep in een fysiek leslokaal bevindt – met alle afleiding van dien – maar thuis, met beschikking over een camera en een microfoon.
       2. De student kan de leraar vragen stellen door het sturen van een tekst. Deze tekst verschijnt op het scherm van de leraar, die – terwijl hij aan het uitleggen is – kan nadenken over het antwoord op de vraag. Hij kan – en zal dat uiteraard proberen te doen – het antwoord op de vraag ook verwerken in de uitleg die aan aan het geven is. Dit leidt tot een aanzienlijke tijdsbesparing, die uiteindelijk in het voordeel van de student is.
       3. De student kan de leraar vragen stellen door gebruik te maken van zijn/haar microfoon. Dit zal normaalgesproken gebeuren wanneer de student het gevoel heeft dat zijn/haar vraag nog niet naar voldoening beantwoord is. Juist doordat de leraar via de geschreven vragen meer tijd heeft zich op een antwoord voor te bereiden, zullen er veel minder gesproken vragen gesteld worden dan in een fysiek leslokaal het geval is.
       4. De leraar kan de studenten in kleine groepen plaatsen. Studenten kunnen daar samen aan een opdracht werken zonder dat medestudenten (en zelfs de leraar, als zij die wens te kennen geven) hen kunnen horen. Wanneer de opdracht klaar is, voegt de leraar deze groepen weer samen zodat het werk in de grotere groep besproken kan worden.
       5. De zichtbaarheid van horoscopen is geen probleem meer aangezien de horoscopen die de leraar bespreekt direct vanaf zijn eigen software op het computerscherm van de leerling verschijnen. Alle handelingen (transits, progressies, het visueel benadrukken van bepaalde aspectfiguraties, etc.) die hij middels zijn eigen computer software (in dit geval Solar Fire) aan een horoscoop verricht, staan recht voor de neus van de student op zijn/haar computerscherm.
       6. Zowel de leraar als de leraar heeft de beschikking over een whiteboard, waarop bepaalde concepten, vragen etc. in tekst benadrukt kunnen worden.
       7. De leraar kan de student de beschikking geven over ´de muis´ zodat de student zijn vragen en/of opmerkingen visueel kan ondersteunen.
       8. Door de visuele en auditieve onmiddelijkheid en duidelijkheid gaat er aanzienlijk minder informatie verloren dan in een fysiek klaslokaal.
       9. Door het wegvallen van reistijd van en naar een fysiek leslokaal is het concentratieniveau van de leerling beduidend hoger. Dit wordt nog versterkt door het feit dat de student zich thuis bevindt, d.w.z. voorzien van alle gemakken waar hij/zij aan gewend is (de lessen kunnen zelfs vanuit je bed gevolgd worden. Je hoeft niet per sé kaarsrecht achter je computerscherm te zitten)
       10. De beeld- en geluidskwaliteit van Zoom is glashelder. Het enige wat nodig is om die kwaliteit tot zijn recht te brengen is een goede camera.
De camera die de STHEAN haar studenten aanraadt aan te schaffen is de Logitech C-920. Deze camera heeft een ingebouwde stereo microfoon en is bijzonder gemakkelijk te installeren op je computer. Geen ingewikkelde installatieprocedure maar Plug & Play. Hij gaat in een USB-poort en Klaar is Kees. Hij is niet compatibel met een Mac, maar een Mac heeft geen camera nodig want is doorgaans voorzien van een iSight ingebouwde camera.
Dit is de Logitech C920.
 

Je koopt hem bij bol.com, bcc, mediamarkt. etc. voor acht tientjes.
Een gratis Zoom account aanmaken
Een gratis Zoom account aanmaken is een fluitje van een cent (Zie pagina Gratis Zoom Account aanmaken) Je gaat naar www.zoom.us en volgt de instructies. De account verplicht tot niets. Ook hoef je niet bang te zijn dat je bedolven gaat worden onder reclame, want ze laten je met rust. Met een gratis account kun je één-op-eén onbeperkt chatten met mensen van over de hele wereld. Als je met meer dan één persoon spreekt, kun je beter een pro-account nemen, want anders wordt het gesprek na 40 minuten afgebroken. Dat gaat tijdens de lessen natuurlijk niet gebeuren, want ik heb een pro-account en dus onbeperkte praattijd.
Test gesprek
Wanneer je je gratis Zoom account hebt aangemaakt, stuur je mij een mail zodat we kunnen afspreken voor een testgesprek. Op die manier weet je zeker dat alles goed werkt wanneer je je eerste Zoom les hebt. Vijf minuten voorafgaand aan het testgesprek ontvang je van mij een link in je Email Inbox. Je klikt op de link en komt dan terecht in het Zoom Virtuele Leslokaal, waar ik je welkom heet. Samen checken we dan je micorofoon- en camera instellingen zodat alles naar behoren werkt. Het testgesprek duurt ongeveer tien minuten.
Internetverbinding
Zorg dat je een goede internetverbinding hebt. Niets is zo storend als een gesprek dat iedere minuut onderbroken wordt doordat de verbinding wegvalt. Als je Internet signaal zwak is, kun je een zgn. Wifi versterker aanschaffen. TP-link is een bekend merk, maar ik zou je willen aanraden iets meer geld uit te geven en een Devolo te kopen. Gegarandeerd succes.
Omgeving
Het lijkt bijna overbodig om te noemen, maar zorg ervoor dat op ee rustige plek in het huis zit waar je zeker weet dat je niet gestoord wordt.
Lesrooster
Het lesrooster wordt op deze website (Zoom Lessen > Zoom Lesrooster) én op de besloten facebook pagina van de school bekend gemaakt zodra het bekend is.   
Mocht je EEN GRATIS ZOOM PROEFSESSIE willen voordat je besluit een module aan te schaffen, laat het mij dan weten door een mail te sturen naar michaeldebaker896@gmail.com of door het Contact formulier op deze website te gebruiken. Ik laat je graag zien hoe een Zoom Evolutionaire Astrologieles met mij eruit ziet!